Палімпсести і кохання - річ трохи чимось навіть схожа. Я вважаю, якщо в коханні від самого початку немає поваги і щирості, то рано чи пізно крізь гарні усмішечки і солодкі слова проступають оті затерті масні (жирні) плями, які так хотілося приховати напочатку. (Користуюся бузковим кольором, бо це колір містики і медитації)...
якщо не конкретизувати, то містика і медитація присутні у нашому житті завжди. Просто в році є такі дні (тижні, періоди, настрої), коли ці речі більш відчутні, а в чомусь і більш потрібні людям. Можна бачити тільки обгортки речей, а можна проникати в їхній сенс, і ті самі речі будуть видаватися зовсім не такими... Містика - це не чортівня, це супер-тонкі матерії, до яких належить мистецтво творення і творення мистецтва. Медитація - не в сенсі східних практик ( для цього треба народитися індусом і вирости в цій культурі), а вміння розважати. Воно, до речі, присутнє і в релігійних розважаннях над Біблією.емоції в коробочку (хоч це не так то й просто) - зважаючи на піст!
Слово медитація не має нічо спільного зі Сходом. Це народні переспіви. Так само як і Дарвін НІКОЛИ не говорив, що людина походить від мавпи! Медитація це слово латиною, яке має відношення до мистецтва, це вже потім його почали використовувати де треба і де не треба (лат. meditatio - роздуми) - жанр ліричної поезії.
Дякую, цікава інформація. Тарас, впевнений, що це так. Але я трішки про інше. З тією медитацією, яке розуміє сучасне суспільство треба бути дуже обережним, бо невідомо до чого така медитація може людину довести. Так от, про інше: роздуми про Біблію - це взагалі недоречне поняття. Її або розумієш, або треба підрости. Я говорив про це.
Тут я з тобою згоден. Те, що вкладають в поняття медитації на побутовому рівні, а також на різних тренінгах, на мою думку, не просто не вірне, воно навіть небезпечне! Це стосується і Фен-шую, і інших модних слів і понятть, які з оригіналом чи першовитоками немають нічого спільного.
В тому то й справа, що небезпечне і ще й яке! Страшні речі... Але не припиню говорити про розсудливість. Вона є в кожного, просто не всі користуються. Будемо бажати всім доброї розсудливості!
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1