Якщо Ви будете виставляти мені попередження, то я це розціню як Ваше зловживання службовим становищем. Мені теж не завжди приємно, коли Ви називаєте мене тим, ким я ніколи не була і не збираюсь бути! А мої відповіді - це саме те, на що Ви заслужили своїми "червоними літерами", так-так... Я, між іншим, так само не з пластмаси зроблена, а із добротного - ще того - матеріалу. І не забувайте, що я все-таки філолог!!!
Тарасе, ми не сваримося, просто я висловлюю свою думку так само, як і Віталій. Якщо Віталій не хоче коментувати моїх емоційних висловів, то нехай не коментує, а якщо він справді скористається своїм службовим становищем, то буде спілкуватися із дзеркалом у ванній. От і все. І мені зовсім не соромно. За ніщо! І ні перед ким! uuu
Почався піст - час для роздумів про те, що нас оточує і те, що ми носимо в собі. Література - це, як на мене, не просто частина мистецтва, а те, що ми переживаємо і чим огортаємось, щоб захиститися від цього світу... Цікаво, як ви ставитесь до розважальної літератури в часі Великого посту?
В піст треба намагатися краще перейти на духовну літературу, розважальна нікуди не дінеться. Піст - це як раз той час, коли від всього розважального треба відмовлятись.
розваги теж бувають різними. Більшість вважає, що не треба голосно слухати музику, сміятися, бути веселим. Як на мене, то це скоріше маска, аніж "піст".
А ще невеличка ремарочка з приводу літератури... власне, розважальним є чтиво, а справжня література - це мистецтво. І навіть якщо у справжній є елементи чогось несерйозного, то вона не позбавлена сенсу, і не може погано впливати на читача. Тобто, не може згіршувати його (є таке гарне слово - "згіршувати")! Я переконана, що навіть у піст людина повинна бути веселою, зичливою і привітною, але зважати на слова і вчинки...
Тобто, коли нема посту, то на слова і вчинки можна не зважати? Цікава думка.
Oksana Kryshtalewa писал(а):
Більшість вважає, що не треба голосно слухати музику, сміятися, бути веселим.
Так вважає не більшість, так пропонує церква. І в цьому є глибокий зміст. Людина не зможе молитися щиро і наблизитися до Христа, коли їй весело. В час роздумів не може бути весело. В час молитви також не може бути весело. І якщо навіть трапляється якесь увесеління, то справжній християнин уникає його, шоб таким чином нести послушання.
Oksana Kryshtalewa писал(а):
Як на мене, то це скоріше маска, аніж "піст".
В кого маска, а в кого й ні... Яке це має значення? То здобутки кожного і не нам судити.
Складне питання! Адже вистави, концерти і зйомки ніхто не відміняв. Артисти продовжують працювати. Тут, звичайно, важливим є питання репертуарної політики. Ну і, зрозуміло, що театр це ж не дискотека.
Я теж хотів про це доповнити... Коли мова йде також про те, щоб годувати сім"ю, то в такому випадку є пом"якшуючи обставини. А також, як я писав вище - церква пропонує, не примушує.
Згоден! Якби ще церква своїм прикладом людей заохочувала! А то подивишся на (худеньких) батюшок з годинниками з тисячі доларів на крутих тачках, то стає, м"яко кажучи, сумно! Я не хочу нікого образити! Я розумію, що до Віри це не має ніякого відношення, але і у лікарів, і навіть у акторів є своя етика поведінки, все ж таки відомо, що особистий приклад має велике значення! Невже не можна зайнятись, як кажуть, якісьтю кадрів. Все ж таки церква це не лікарня і не театр, це "остання інстанція" на землі куди може звернутись людина у відчаї, а тут такий цинізм! Не всі люди здатні відділити "зерна від плевел"!
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0