Не думаю, що можна відповісти однозначно. У кожного свій піст. У всьому повинен бути здоровий глузд. Багато чого залежить також від намірів та духовних прагнень.
Дійсно! Ідея спірна, але цікава! Тим більше, що в світі така практика існує. До нас приїзджали режисери і оператори, які мали втілювати цей проект, дивились вистави. Навіть існував уже розклад вистав. Була ідея ще й поставити камери за кулісами, щоб глядачі могли спостерігати за акторами перед виходом. Я розумію, що глядачам це було б цікаво, але є певні етичні моменти. Є певна зона, куди, як кажуть, стороннім хід заборонено! В театрі повинна бути загадка, і вона є, і не все можна відкривати, і так і має бути! Питання в іншому. Вистава розрахована на живе сприйняття. Загально відомий факт, що знята вистава на камеру дуже багато втрачає! І не важливо яка буде трансляція, по телебаченню, чи в інтернеті. По великому рахунку для цього існує інший жанр, зі своїми спеціальними законами, і називається він - кіно. Але в мистецтві завжди будуть експерименти, і це добре! На скільки я знаю, то від цієї ідеї не відмовились.
Була ідея ще й поставити камери за кулісами, щоб глядачі могли спостерігати за акторами перед виходом.
Я думаю, що от це як раз зайве. Тут головне вистава. Не можна театр перетворювати в "Дом-2"(фу...).
Taras писал(а):
Загально відомий факт, що знята вистава на камеру дуже багато втрачає!
Це правда, але є такий момент, коли людина фізично наприклад не може прийти. Я в такому випадку це підтримую дуже. Але тоді є і вірогідність того, що народ стане в принципі менше ходити...от в цьому питання то і спірне. Але, пропоную: зробити той же самий перегляд через інтернет платним. Скажімо тих же 5 гривень, наприклад за доступ до просмотру. Тоді всі будуть задоволені. Нехай ця ідея процвітає.
Тут головне вистава. Не можна театр перетворювати в "Дом-2"(фу...).
Згоден! 100%
vitalikfv писал(а):
є такий момент, коли людина фізично наприклад не може прийти.
Так! Або в іншій країні, а любить рідний театр! Це вагомий аргумент!
vitalikfv писал(а):
зробити той же самий перегляд через інтернет платним.
Так і планувалось, на скільки я знаю, робити! Взагалі технології всеодно будуть все більше і більше впливати на театр. Це добре! Головне, щоб вони не завадили суті. Театр, це живе виконання, тут і зараз! Так само як живий акустичний концерт. Є безліч технологій, і їх буде ще більше, але живого і нажаль, швидкоплинного виконання, ні що не замінить. Тим то таке мистецтво і цікаве, тому то і люди будуть завжди йти в театр, чи на живий звук, і тому театр вічний.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 9